Lancerer DJI en Phantom 5 eller Mavic 2 med teknologi fra SPARK?

Kan DJI SPARK fortælle os noget om Phantom 5 eller Mavic 2?

Netop som droner bliver populært som en hobby og begynder at blive noget de fleste kender til, og teknologien gør det forholdsvis let og billigt at  flyve og optage dronevideoer og fotos, har DJI lanceret deres DJI SPARK.

Med SPARK fokuserer DJI på en helt ny målgruppe: familier, begyndere, selfie entusiaster og dem der bare er generelt interesseret i teknologi.

Mange af de udfordringer der tidligere var som førstegangs køber af en drone er væk. I modsætning til rigtigt mange professionelle droner på markedet, er DJI SPARK relativt billig, mobil, sikker, intuitiv og let at flyve. Billedkvaliteten er naturligvis ikke til at sammenligne med de dyrere droner men for de fleste hobbybrugere er den brugbar.

Spark vil samtidig stadig være interessant for de mere erfarne brugere af DJI droner. Mange dronepiloter der har en Phantom eller Mavic vil formentlig være interesseret i at flyve en Spark, mens dem der køber den som deres første drone, vil være fascineret af den lille drones brugervenlighed.

 

Hvad fortæller DJI SPARK os om en kommende Phantom 5 eller Mavic 2?

Spørgsmålet er hvilke features fra Spark vi kan forvente at se i de dyrere droner fremover? I mange teknologivirksomheder har ny teknologi det med blive sendt videre til næste generation af produktlinien. Så vil vi se Spark’s brugervenlige teknologi i den næste DJI Phantom 5 eller Mavic?

Her er par ting der kan forventes at blive integreret i nye droner fremover.

 

SPARK’s 3D Vision Teknologi

Vi ved ikke så meget om Spark’s sensor teknologi, især vides det ikke hvordan den adskiller sig for Mavic Pro’s Obstacle Avoidance system.

Hvis man ser på DJI’s specifikations sammenligning, så ser det ud til at 3D Sensing Systemet bruges både til at se forhindringer med bløde reflektive overflader, som facader, mennesker og træer, og giver piloten mulighed for at bruge den nye “Shallow Focus” mode. Teknologien er måske også hvad der giver mulighed for at bruge håndbevægelser til at styre dronen og til at lave ansigtsgenkendelse.

Spark vil automatisk se forhindringer op til 5 m foran sig, mens 3D sensor systemet giver mulighed for at optage fokus med en lille dybdeskarphed (høj blænde).

Hvis man ser på et foto af Spark og Mavic ved siden af hinanden er det let at forestille sig at 3D sensor systemet kan overføres til en Mavic 2.

 

Mavic_2-Phantom_5

Derudover må det forventes at Phantom 4 Pro’s bagudrettet Obstacle Avoidance sensorer kommer på en evt. Phantom 5 og Mavic 2.

 

Hånden Kontrollerer Dronen

Det er naturligt for os at bruge hænderne til at kommunikere og betjene maskiner. DJI Spark’s evne til at blive styret med dine håndbevægelser er kommet for at blive og skulle ikke være svært at videreføre i den næste generation af Mavic eller Phantom.

Om professionelle brugere vil bruge dem i samme omfang som hobbybrugere der tager selfies er mere tvivlsomt.

Derudover er der “FaceAware, som giver mulighed for at lette fra din hånd efter dit ansigt er scannet og registreret. Selvom det vil være svært med større droner – med dertil hørende længere propeller – er det ikke utænkeligt at samme teknologi i en eller anden form integreres. Det er dog svært at forestille sig, at det vil kunne gøres sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

 

En ny række One-Touch Flight modes

Et af de områder hvor Spark adskiller sig. Selvom der kan købes en separat remote til Spark for manuel flyvning, så ser det ud til at flertallet af brugerne vil være tilfredse med at bruge deres smartphone som remote.

Spark har en række One-Touch flight modes der gør det let at lave gode optagelser. Det inkluderer blandt andet:

  • Rocket: flyv lige op med kameraet pegende nedad
  • Dronie: Flyv baglæns og opad, med kameraet fokuseret på et objekt
  • Circle: Flyv i en perfekt cirkel rundt om et objekt
  • Helix: Flvy opad i en spiral bevægelse

Der er ingen grund til at tro, at alle disse flight modes ikke skulle komme som standard med en ny Phantom 5 eller Mavic 2.

Fåes i flere farver

Når et produkt bliver populært ønsker folk ofte at skille sig ud fra mængden og interesserer sig for hvordan det ser ud.

DJI Spark kommer i en række forskellige farver
                                          DJI Spark kommer i en række forskellige farver

 

Én ting Spark tilbyder, er muligheden for at købe den i en række forskellige farver. Det lyder måske ikke som noget særligt, men det er en essentiel del af Spark dronerne, at de kan fåes i flere farver så man kan vælge det look man bedst kan lide.

Det vil være naturligt at noget lignende bliver muligt med nye droner fra DJI fremover. Professionelle brugere er nok ret ligeglade – bare den fåes i sort – men det er rart at muligheden er der.

 

Det skal lige nævnes, at vores kilder fortæller os at der IKKE kommer en ny Phantom udgave (Phantom 5), men at DJI fremover vil fokusere på at bygge nye modeller efter MAVIC modellen. Tiden vil vise om det er korrekt.

drone, dronevideo, Mavic 2, Phantom 5, spark
Forrige indlæg
DJI Spark – Specifikationer og priser
Næste indlæg
DJI Zenmuse X7: Det første Super 35mm kamera til droner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.