DJI Mavic 3 er på vej. Der har i lang tid været høje forventninger til Mavic 3 og der har de sidste uger været mange fotos af DJI’s nye drone i Mavic serien: Mavic 3. Billederne har dog alle vist den samme drone og samme størrelse som gjorde det mere sandsynligt at de var ægte.

Mavic 3 kommer i to udgaver. Her er et eksempel på hvad de største forbedringer er: dual kamera (zoom + 5.7K), optagelse i Apple Prores, 1TB indbygget hukommelse og nye Smart Controller (ver. 2).

DJI Mavic 3 - prototype
DJI Mavic 3 – prototype

I dag så vi så de første fotos i høj kvalitet af kassen den kommer i. Det er billeder som bekræfter hvad vi tidligere har set af dronen, så det er på nuværende tidspunkt muligt at vise hvordan Mavic 3 kommer til at se ud.

Derudover har vi massere af tekniske detaljer om dronen så læs med her.

DJI Mavic 3 kameraer
DJI Mavic 3 – med to kameraer

Fysisk er Mavic 3 blevet større og da den ekstra processor kraft som de større kameraer har brug for generer mere varme, har dronen nu brug for luftindtag forrest og på siderne, samt to mere på undersiden for at køle GPU’en ned.

Mavic 3 får som forventet en større kamera opgradering i forhold til Mavic 2 Pro.

DJI købte hovedparten af Hasselblad, og det er tydeligt at det var fordi de var interesseret i at bruge Hasselblad navnet til at promovere deres kameraer. Logoet er blevet større og har en fremtrædende position forrest på kameraet.

DJI Mavic 3 Cine
DJI Mavic 3 – kommer i en Cine Premium udgave med Apple Prores

Mavic 3 kommer med flere opgraderinger:

 • ny anti-kollison
 • side sensorer er væk
 • front/bag sensorer er flyttet ud mod hjørnerne for at få en bedre vinkel
 • Dual kamera
 • Top kamera med 7 x Zoom
 • 5.7K kamera (24mm, f/2.8)
 • 16mm adapter linse
 • Apple Prores (det står endnu ikke klart om man skal betale ekstra for en Prores licens)
 • 1TB indbygget hukommelse
 • 46 min flyvetid
 • større batterier
 • batteriet monteres bagfra
 • gimbal lås
 • kan bruge samme remote som Air 2S
 • Cine modellen kommer med en Smart Controller ver. 2

Smart Controlleren (ver. 2) har nu Ocusync 3 (rækkevidde op til 15 km) med 1.000 nits skærm og ca. 5 timers batteritid.

Mavic 3 kommer i to versioner (Mavic 3 og Mavic 3 Cine) og sælges i tre udgaver: “Mavic 3“, “Mavic 3 Fly More Combo” og “Mavic 3 Cine Premium Combo“. Vægten skulle være 960 gr.

De to første versioner kommer med DJI’s standard remote controller, mens “Cine Premium” udgaven kommer med den nye Smart Controller (RC Pro).

Derudover medfølger der de sædvanlige batteriopladere, kabler mv. USB-C kan nu bruges direkte i dronen til opladning.

Til “Cine Premium” udgaven kommer der nu også et 1Gbps highspeed data kabel til at overføre videofiler fra dronen. DJI leverer også 3 sæt ND-filtre med i de to større pakker.

Det ser også ud til at DJI vil sælge en (5G?) netværks dongle så man kan operere (live streame ?) fra dronen. Det bliver interessant at høre mere om den løsning.

Propellerne har fået orange tips, men har ikke den samme afrundede form yderst som på de tidligere Mavic’s. Så det bliver interessant at høre om den er ligeså lydsvag.

Derudover ser det ud til at DJI er ved at opdele navngivningen af deres droner, så der er de små droner med deres egne navne (Tello, Air, Mini), og gemmer Mavic-navnet til de lidt større droner (ca. 1 kg).

DJI Mavic 3 bliver lanceret på et event i November og kommer forhåbentlig til salg umiddelbart efter. Salgsprisen for standardudgaven skulle være omkring USD 1.600 hvilket kan give en sagspris i DK omkring Kr. 13-14.000,-. Cine Premium udgaven vil naturligvis være en del højere og vi vil ikke være overrasket over at se en pris over Kr. 20.000. Men vi glæder os ihverfald til at se mere, få alle detaljerne og tilføje Mavic 3 til rækken af vores droner.

Er du positivt overrasket? Skal du have en Mavic 3? Lad os høre din mening i kommentarerne herunder.

dji, drone, Mavic 3
Forrige indlæg
DJI Ronin RS 2 Pro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.