8 Tips Til at Flyve Sikkert Med Din DJI Drone

8 Tips til at flyve sikkert med din DJI drone

Med det stigende antal af droner der bliver solgt, er der også mange for hvem det er deres første drone. Da DJI sidder på størstedelen af markedet, er chancen for at din første drone er fra dem også ret stor. Læs her hvordan du får det meste og bedste ud af din DJI drone.

Se vores 8 tips til at flyve sikkert med din DJI drone her:

 1. Kontrollér din drone og batterier
  Før du overvejer at flyve bør du kontrollere at batterierne i din remote og drone og dine evt. reservebatterier er fuldt opladte. Det er ærgeligt at have fundet et sted hvor du kan tage flotte fotos, og så skulle lande fordi batterierne er flade. Derudover kan du heller ikke altid regne med at batteriindikatoren er helt nøjagtig da den kan svinge alt efter hvor meget motorerne belastes.For at undgå kedelige situationer – og i værste fald styrt – så sørg for at alle batterier er fuldt opladte senest aftenen inden du skal flyve. De er ligefremt årsag til styrt, hvis du flyver med halvt opladte batterier.Kontroller at dine propeller er korrekt monteret og de ikke er beskadiget eller slidte. Kig på resten af dronen og sikr dig, at den ikke har andre synlige skader. Husk du kan altid købe ekstra reservedele hos DJI og have dem liggende klar hvis uheldet skulle være ude så du altid kan komme op og flyve.
 2. Kalibrer dit kompas inden take-off
  Før du letter fra en ny position (fx. mere end 50 km fra sidste sted), bør du kalibrere dit kompas. Hvert nyt sted kan have variationer i magnetfeltet der kan påvirke dit kompas, så for den mest præcise og sikre flyvning, bør du kalibrere kompasset når du flytter til et nyt sted. Kalibrering er hurtigt overstået – bare følg instruktionerne i DJI’s GO app. Den sørger for at kompasset bliver kalibreret både omkring den horisontale og vertikale akse ved at rotere dronen omkring sig selv i de to akser.Når kompasset er kalibreret sikrer du også at du kan udnytte DJI’s sikkerhedsfunktioner som Return-to-Home og positions stabilisering hvis du samtidig sørger for at have fuld GPS dækning inden flyvning. Din take-off position bliver registreret og automatisk sat som Home Point, og du kan dermed sikkert bruge Return-to-Home knappen på din remote og være sikker på hvor dronen lander.
 3. Flyv ikke over mennesker og dyr
  Når du vælger et sted at flyve, skal du også sikre dig at du ikke overflyver hverken menneskemængder eller dyr. Selvom en drone kan virke lille og harmløs, kan den stadig genere andre og dyr kan let blive opskræmt af den larmende ting i luften.Vær med til at sikre at droner får positiv omtale fra alle du er i kontakt med ved at flyve sikkert og fornuftigt. Lad være med at være ham der kommer i nyhederne!
 4. Flyv udendørs i åbne områder
  Især når du er begynder (under 100 flyvninger), bør du vælge et stor åbent område, langt fra mennesker og dyr, og uden bygninger og træer, at flyve i. På den måde kan du bedre koncentrere dig om at lære at flyve og få erfaring med din remote.
 5. Flyv ikke over 100m højde – eller under genstande.
  Danmark er den maksimale flyvehøjde 100 m for at undgå at dronerne kan komme i nærheden af andre luftfartøjer (fx. militæret der har tilladelse til at flyve lavt).Du bør heller ikke flyve under genstande som broer, da metallet i konstruktionerne kan påvirke dit kompas. De kan også blokere dit GPS signal eller signalet til din remote så du kan miste forbindelsen med din drone.
 6. Bevar Line of Sight (LOS)
  Selvom Phantom 3 serien kan flyve op til 5 km, skal du stadig holde øjenkontakt med din drone. Flyvereglerne  i Danmark kræver, at du kan se din drone uden brug af fx. kikkert. Så at flyve 5 km væk vil ikke være tilladt her. Hvis du også flyver bag bygninger, træer, bakker eller lignende, vil du risikere at miste orienteringen og forbindelsen til dronen og du vil måske have svært ved at få dine drone fløjet retur uden at skulle bruge den automatiske Return-to-Home funktion.Det er altid at foretrække selv at have fuld kontrol over dronen, og ikke bringe sig i en situation, hvor man er afhængig af en auto-funktion.
 7. Vær opmærksom på orienteringen og bevar fuld kontrol
  For at gøre det lettere for dig selv, så let med de grønne lys mod dig og dronen og kameraet pegende i samme retning som dig. På den måde, vil det være meget lettere for dig at orientere dig om retningen og styringen hvis du får brug for hurtigt at manøvrere den efter start. Du kan også slå “Course Lock” til for at at låse kameraets orientering, hvilket gør det meget lettere samtidig at flyve og optage video.DJI Phantom og Inspire 1 serien er utroligt lette at flyve takket været en god integrering af software og hardware kombineret med deres GO app. Men, du skal stadig sørge for altid at have fuld kontrol over dronen, og så vidt muligt undgå at bruge auto-funktioner som Return-to-Home. Vi har aldrig selv prøvet auto take-off eller auto-landing med vores droner. Vi stoler mere på os selv end elektronikken. Hold begge hænder på din remote og fokuser på styringen under hele flyvningen.
 8. Kommer snart: Opdaterede No-Fly Zones i DJI’s GO app
  Med den næste version af firmware til Phantom og Inspire serien, vil der være integreret No-Fly-Zoner i appen og du kan derfor ikke flyve i disse områder. Andre område vil også være låst, man kan låses op efter godkendelse fra DJI.DJI lancerer derfor et Geospatial Environment Online (GEO) system i US og EU for at oplyse om flyveregler og sikkerhed ved droneflyvning. Vær opmærksom på at du kender og respekterer No-Fly-Zonerne omkring dig.

Der er mange andre måder at sikre at du flyver sikkert og får mest muligt ud af din DJI drone og undgår styrt. Du kan også bruge DJI Go app’ens indbyggede flysimulator for at vænne dig til styringen og funktionaliteterne på din drone.

Vi håber du kan bruge vores tips til af flyve sikkert med din DJI drone, og lad os endelig få en kommentar hvis du har andre tips du vil dele.

 

begynder, dji, tips
Forrige indlæg
DJI OSMO Mobile – FilMic Pro
Næste indlæg
Pro Tips Til At Tage Bedre Dronefotos

4 Kommentarer. Send Ny Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.