DJI Zenmuse X7: Det første Super 35mm kamera til droner

DJI Zenmuse X7 – Et Super 35mm kamera til Inspire 2.

DJI har netop lanceret deres DJI Zenmuse X7, der er verdens første Super 35mm kamera bygget specifikt til droner. Det er først og fremmest designet til DJI’s Inspire 2 drone og tilbyder blandt andet udskiftlige objektiver samt et nyt DJI Cinema Color system for flere kreative muligheder i redigeringen.

DJI Zenmuse X7
DJI Zenmuse X7

Her kan du se en video med DJI’s præsentation af X7:

DJI beskriver Zenmuse X7 som “markedets højeste opløsning i et integreret drone kamera”. Det består af en Super 35mm sensor der kan optage video i 6K CinemaDNG RAW eller 5.2K ProRes i op til 30 fps. Derudover kan det optage 3.9K CinemaDNG RAW eller 2.7K ProRes i op til 59.94 fps.

Den nye Super 35mm sensor leverer 14-stop dynamisk rækkevidde med gode egenskaber ved optagelser i lidt lys. Med en sådan dynamisk rækkevidde burde kameraet være perfekt til at optage motiver i høj kontrast og kunne bevare mange detaljer i både højlys og skygger.

DJI X7 Super 35mm sensor
DJI X7 Super 35mm sensor

 

DJI’s Senior Product Manager, Paul Pan sagde ved præsentationen, at “Zenmuse X7 tilbyder professionelle fotografer alt hvad de har brug for, for at kunne optage de livagtige og fantastiske optagelser som de kræver”. “Den store Super 35mm sensor, det nye DL-mount, objektiver og DJI Cinema Color system som Zenmuse X7 tilbyder, giver nu videoproducenter og professionelle fotografer værktøjer der ikke før var mulige, og de kan nu let lave optagelser med en Inspire 2 drone og få en kvalitet der let kan integreres med materiale fra de førende producenter af håndholdte kameraer”.

Det nye kamera gør brug af DJI’s nye “DL-Mount”. Det har en ultra kort afstand mellem objektiv og sensor og er designet til objektiver med fast blænde.

DJI har lavet en kort video der viser hvad kameraet kan:

DJI lancerede samtidig 4 nye objektiver: 16mm, 24mm, 35mm og 50mm der hver har en største blænde på f/2.8 og er udført i kulfiber for styrke og mindst mulige vægt. 16mm objektivet har indbygget ND-filter, og de tre andre har mekanisk lukker. Med en crop-factor på x 1.5 svarer et 16mm på en Super 35mm sensor til et Full Frame 24mm.

DJI Zenmuse X7 objektiv
DJI Zenmuse X7 objektiv

 

Det nye DJI Cinema Color system vil være til gavn for color grading og vil også være tilgængeligt for DJI X5S kameraet – formentlig i form af en software opgradering af dronens indbyggede CineCore til ver. 2.1.

DJI X7 kamera med 16mm

 

DJI X7 kamera med 16mm
DJI X7 kamera med 16mm

 

“Vi har taget vores videoproduktion til det næste niveau”, sagde Paul Pan ved DJI’s præsentation i går. “Vi har søgt rådgivning fra autoriteter indenfor farve- og billedbehandling som Technicolor. Med deres rådgivning har vores ingeniører kunne udvikle en optimeret gamma kurve for X7 der kan levere  mere uden at gå på kompromis med billedkvaliteten”.

Det nye Cinema Color system har en ny D-Log Curve og en D-Gamut i RGB farvespektrum og det skulle kunne levere mere fleksibilitet i post-produktionen.

DJI Zenmuse X7 med 16mm og indbygget ND filter
DJI Zenmuse X7 med 16mm og indbygget ND filter

 

Der er også et nyt EI Mode der prøver at reproducere den måde et normalt filmkamera fungerer på idet det “opfanger så meget information som muligt” i hver type motiv mens det afbalancerer den dynamiske rækkevidde i forhold til støj.

Zenmuse X7 kamera og gimbal systemet vejer 631 gr med et 16mm objektiv og vil, ifølge DJI, have en flyvetid på 23 minutter. Vores erfaring er dog, at man kan starte med at trække godt 10% fra deres oplyste flyvetider, så ca. 19 minutter er nok mere realistisk.

 

DJI Inspire 2 med Zenmuse X7 kamera
DJI Inspire 2 med Zenmuse X7 kamera

 

DJI Zenmuse X7 kameraet er netop sat til salg på deres hjemmeside. Kameraet og objektiver kan alle købes separat, eller man kan købe en kombo pakke med kameraet og alle fire objektiver og spare næste € 1.000.

Kameraet forventes leveres medio november.

Airflix har naturligvis allerede bestilt en X7, og vi glæder os til at kunne lave en test af det og fortælle meget mere her siden så følg endelig med.

Hvad syntes du? Er X7 overkill eller et must-have?

dronevideo, inspire 2, professionel, X7, zenmuse
Forrige indlæg
Lancerer DJI en Phantom 5 eller Mavic 2 med teknologi fra SPARK?
Næste indlæg
DJI Mavic Air – Lettere, Mindre. En Bedre Drone?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.